Basic cupcakes

Da mange af mine cupcake-opskrifter består af samme basic cupcake-dej, ville det nok være en god ide at sætte dem alle ind på én samlet side, sådan at I nemt kan finde dem, i stedet for at skulle til at kigge alle mine gamle indlæg igennem for at finde opskriften. Så her kommer opskriften på vanilje - og chokoladecupcakes.

Vanilje-cupcakes (Ca. 12 stk):
- 110 g usaltet smør, stuetemperatur
- 225 g sukker
- 2 store æg
- 275 g mel
- 2½ tsk. bagepulver
- 1 vaniljestang
- 120 ml mælk

Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 170°
- I en stor skål piskes smør og sukker cremet, hvorefter æggene tilføjes et efter et, samt vaniljekornene.
- I en anden skål blandes mel og bagepulver sammen.
- Tilføj derefter skiftevis mælk og mel til den store skål.
-  Bag i midten af ovnen i cirka 22 minutter.



__________________________________________________



Chokolade-cupcakes (Ca. 15 stk.)
- 200 g god kvalitets chokolade, gerne 70%
- 85 g usaltet smør, stuetemperatur
- 170 g sukker
- 2 store æg
- 1 tsk vaniljesukker
- ¾ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- Et knivpspids salt
- 145 ml mælk
- 185 g mel

Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 170°
- Smelt chokoladen over et vandbad, og lad den derefter køle lidt af
- Pisk smør og sukker luftigt, og pisk derefter æggene i et efter et.
- Pisk også chokoladen ind i blandingen
- Mel, bagepulver og natron blandes sammen og sis ned i blandingen skiftevis med mælken
- Bag dem i midten af ovnen i ca. 22 minutter.


Jeg håber, at dette vil hjælpe jer en hel del! Jeg ved, at det i hvert fald kommer til at gavne mig!

 - Emma Tahirovic. <3



2 kommentarer:

  1. Kan man godt bruge Vanilje aroma eller vanilje sukker i stedet for vaniljestangen?

    SvarSlet